Sorumluluk Sahibi Olmak

Sorumluluk nedir? Verilen bir görevi yerine getirmek, güveni boşa çıkarmamak, bir işi zamanında halletmek bla bla... İnsanın karakterini belirler sorumluluk. Sorumsuz olan kişi, başkaları tarafından yönetilmeye, tabiri caizse hav hav olmaya mahkumdur. Böylelerini yönetmek gerçekten kolay. Fikirleri olmadığından gel deyince gelir, git deyince giderler. Kendi başlarına isyana kalkıştıklarında gidebilecekleri yerler yine onları gütmeye hazırlanan insanların yanlarıdır. Sorumluluk sahibi olan insanı seviyorum. Bir şeyi sahiplenmek, -bu bir görevse- onu başarmak kadar güzel bir duygu yok. Akabinde gördüğün takdir de cabası. Ama ne yazık ki, insanlar sorumluluklarını unutmaya başladılar. Haksız kazanç, adam öldürmek, kalp kırmak, eşini aldatmak, sözünde durmamak bla bla... Bunların hala nasıl nefes aldıklarına inanamıyorum. Az önce izlediğim filmden esinlenerek toplu katliam yapasım geliyor ama nerede kaldı benim içimdeki insan sevgisinden doğan sorumluluğa değil mi?

Şu sıra insan davranışlarından çok yakınır oldum. Haddini bilmez insanlar, sorumsuz insanlar... Bakalım başka kimler çıkacak. Daha fazla tahammül sınırlarımı zorlayacak insan çeşidi çıkmazsa karşıma memnun olacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Gereksiz yorum yazmama konusunda uyarı hakedecek biri değilsin belki ama öyle olma ihtimaline karşı bu uyarıyı koymalıyım! Alınma:)

Related Posts with Thumbnails

Ben Şahsen Kendim

İsyanlarım, sevinçlerim ve hiç büyümemiş halimle Ben Şahsen Kendim