Ucuz İnsan Modeli


“Bir kadın yüzünü, saçını, vücudunu istediği renge boyayabilir. Boyayıp maskeleyemediği tek şey ruhudur! Ruhu çirkinse hep öyle kalır! Çirkinleri aramıza sokanların da ruhunda bir çirkinlik olmalı!” Burcu Tüzün

Hay eline, kalemine sağlık Burcucum ya. Ne güzel yazmışsın öyle. Şu aralar insan davranışlarını irdeler oldum. Tanıdığım tanımadığım bir sürü insan ruhunu kaybetmiş durumda. Sanki korku filminde yaşıyormuşum gibi hissediyorum hayatımı. Şaşkın tavuklar gibi bu insanlardan kaçıyorum. Bazen Kemal Sunal'ın Şaban karakterini oynayım diyorum. Anlamamış gibi bakıyorum, ama gerçekten şaban oluyorum, anlamıyorum. İnsanlar ne zamandan beri birilerinin üzerinde hak iddia eder oldu ve hadlerini aştılar? Yahu ben bu dünyada yaşamıyormuşum. Pembe gözlüklerim kahverengiye döndü. Sarımtrak görmeye başladım her şeyi. Deneme yanılma yarışına girmişiz de oynar olmuşuz birbirimizle.

Bazı kadınlar var ki, kafasına bir şeyi koydu mu o yolda "her yol mübahtır" mantığıyla hareket ederek kendi ahlak kurallarıyla sonuca ulaşabiliyorlar. Takdir edilesi tek yanları sanırım başarıya ulaşabilmeleri, neleri kaybederek -tabii bize göre- bilemeyiz. Ama şu Binbir Gece dizisindeki Şehrazat'ı çocuğu için yapmış oluğu fedakarlık kurgusunu bu konunun dışında bırakıyorum.

Bazı erkekler var ki, kafasına bir şey koydu mu, olursa olur, olmasa da olur mantığıyla, tamamen cesaretsiz kalarak ya da korkarak sonuca ulaşabiliyor ya da ulaşamıyorlar. Bu kararsızlıklarını da ayriyeten takdir ediyorum (!).

Bunlar gerçekten çirkin hareketler ve bu tür insanlara "ucuz insan" yakıştırması yapıyorum.

Bugün otobüste yanıma akli dengesi bozuk, eli ayağı tutmaz biri oturdu. Allah'ım inşallah konuşmaz benimle, laf atmaz bana diyerek yüzümü cama yapıştırdım. Kulaklığımda kimbilir hangi müzik çalarken adamın beni süzdüğünü farkettim. Bir bana bakıyor, bir elimdeki ipod'a, bir bana bakıyor bir ipod'a. Tam işte soru geliyor derken, "sana bir şey göstercem bana yardım eder misin?" diye bir ses beynime işledi. Otobüs yankılanıyor. Aklimdan hızla fikir bulutları uçuşmaya başladı. Bana ne gösterebilirdi ki bu adam????? Şoförün eli dreksiyonda arkaya dönmüş bize bakıyor. Tüm otobüs dikkat kesildi. Ben yardım isteyen gözlerle bir çevreye, bir adama bakıyorum. Nihayet ceketinin cebinden bir telefon çıkardı Samsung modeli. Yanında kulaklık takılı. "Sana bir şey soracağım?" dedi. "Sor amca" dedim. Hala anlayamadığım bir soru sordu. Mp diyor, ekran diyor, tuş diyor, anlamıyorum. Elime tutuşturdu telefonu. Sonra benim sorularım başladı. Amca müzik mi dinleyeceksin, amca telefon numaralarını mı arıyorsun birilerinin, amca mp3 mü soruyorsun dedim. Sonra kendi kendime güldüm. Adam mp3'ten ne anlasın. "Amca ben anlamadım sen başka birine sor" dedim artık. Durdu, durdu "arkadan birileri bilir mi?" dedi. Demeye kalmadan iki kızın arasından telefonu uzatarak "Size bir şey soracağım?" dedi. Kızlar çığlık çığlığa. Densizin biri avazı çıktığı kadar yanımdaki adamcağıza bağırmaya başladı. "hacıı, insanlar senin telefonunu bilmek zorunda mı, git telefoncuya göster, ne halt ediyorsan et ama bizi rahatsız etmeeee". Çıkıştım adama, yahu adam zaten kendine bakamaz halde, biri çıkıp da sorununu giderse zor mu? Belli ki sıkıntılı bir durumu var. Kötü bir şey yapmıyor ki. İnsanlık ölmüş dedim. Sonra kendimden utandım, adam yanıma oturur oturmaz adama deli damgasını yapıştırmıştım. Oysaki otobüsteki akıllı delilerden değildi. Saf deliydi sadece. Fikir Atölyesinden, Faili Meçhul Bir Kıyak amblemi geldi gözüme. Telefonu çıkartıp veremeyeceğime ve yok olamayacağıma göre, faili bilinen bir kıyak yapayım dedim ve adamın telefonundaki tüm fonksiyonalrı düzelttim. Otobüsten indirdim ve yoluma devam ettim. Ucuz, dedikoduya hasret, benliklerini tüketmiş insanları geride bıraktım. İndiğimde düşündüm ki, keşke böyle insanları bir otobüs geride bırakabilseydim.

Tehlikeli kadın ve erkeklerden korkar oldum. Böyle hin insaların yaşamımda yeri yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Gereksiz yorum yazmama konusunda uyarı hakedecek biri değilsin belki ama öyle olma ihtimaline karşı bu uyarıyı koymalıyım! Alınma:)

Related Posts with Thumbnails

Ben Şahsen Kendim

İsyanlarım, sevinçlerim ve hiç büyümemiş halimle Ben Şahsen Kendim