Lady Georgie

Yanılmıyorsam TRT’de yayınlanıyordu. Şeker Kız Candy’e benzerliği yüzünden ve cinsel içerikli bölümlerin olması sebebiyle çoğu kişinin izlemediğini hatırladığım bir çizgi filmdi. Değme dizilere taş çıkartacak bir konuya sahip olan Georgie kesinlikle izlenilmesi gereken çizgi dizilerden biri olduğunu düşünüyorum.

Babası sürgünde olan Georgie, Avustralyalı bir çiftçinin onu nehirde bulmasıyla hayata başlıyor. Kolundaki annesi tarafından takılmış olan bilezik yıllar sonra babasını bulmaya yarayacak. Georgie’yı evlatlık alan yoksul ailenin iki oğlu vardır: Abel ve Arthur. Georgie yıllar geçtikçe serpilip güzelleşir ve bu iki üvey abisinin kalbini çalar. Oğullarının Georgie’ya aşık olduğunu fark eden anne çaresizdir. Ailenin büyük oğlu yakışıklı Abel (ki bu dönemde kızlar arasında konuştuğumuzda Abel favorimizdi:))
Georgie’ya olan aşkından denizci olmaya karar verir ancak dayanamayarak bir yıl içinde geri döner ve Georgie’ya açılır. Anne ise bu duruma çok sinirlenerek Georgie’ya kendisinin evlatlık olduğunu söyler ve evden kovar. Bu kadar acıya dayanamayan Georgie kendini nehre atar ve ailenin küçük oğlu Arthur onu kurtarır. Georgie’nın durumu oldukça kötüdür ve bu diziyi izleyenlerin sanırım ilk aklına gelen sahne burada yaşanır. Arthur, Georgie’yı soyarak beden ısısıyla onu iyileştirmeye çalışır. İyileşen Georgie aşık olduğu, saçları gözünden hiç çıkmayan ve izlerken sinir olduğum İngiliz Lordu Lowell’a kavuşmak için erkek kılığında bir denizci olarak şehri terk eder.

Lowell’la kavuşan Georgie ciğerlerinden hasta olan Lowell’ın iyileşmesi için ailesine geri dönmesine göz yumar ve Lowell’i terk eder. Lowell’sa Georgie’yı hem sevecek, hem de kendisini terk ettiği için ondan nefret edecektir. Bu dönemde Georgie babasını bulur ve iyi bir yaşama kavuşur. Ancak Lowell’ı unutamaz ve eski evine, üvey ağabeylerinin yanına geri döner.

Hatırlamadığım birçok nokta var. Babasıyla o bilezik sayesinde nasıl tekrar görüştüğünü ve kendisine miras kaldığını hatırlıyorum ancak parçalar yerine oturmayınca konuya dahil etmek istemedim. Filmin sonunda da Abel ile birlikte olduklarını düşünsem de, Abel’i beğendiğimden çocukluk hafızamın ve hayal gücümün bana oyun oynayabileceğini düşünüyorum:)

7 yorum:

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) 15 Ekim 2009 11:57  

şugar hatın kızdan sonra (:
leydi corciye (:
sonraki yazı dizisini merakla bekliyorum dostum (:

lady georgie 1 Ağustos 2011 06:32  

çok hoşuma gitti yazı. Çok teşekkürler. Lady Georgie bnm de en sevdiğim çizgi film idi :)

Adsız 21 Ekim 2011 14:03  

bişe dicem yas anki bu georgie nin üvey abilerinden birinden cocugu oluyordu ben mi öyle hatırlıyorum baska forumlarada baktım ordada öle hatırlayanlar var ne diosun admin??

Oyun 10 Nisan 2012 05:04  

Hey gidi günler hey.. Ne izlerdim zamanında bunu. Teşekkürler eski günlere götürdüğünüz için..

esura 11 Nisan 2012 14:25  

ben de çok izlerdimmmm, ve hatta hala izliyorum :)

Adsız 20 Temmuz 2013 04:33  

bende bu cizgi filmi cox seviyordum. ama simdi turkcesini bulamiyorum eyer sizlerden biri bana yardimci olursaniz cox sevinirim .Tewekkurler

Adsız 13 Nisan 2015 12:19  

Georgie'nin Abel'den bir oğlu oluyor evet, Ancak bu konu animede yok Manga'da işleniyor yanlızca.

Yorum Gönder

Gereksiz yorum yazmama konusunda uyarı hakedecek biri değilsin belki ama öyle olma ihtimaline karşı bu uyarıyı koymalıyım! Alınma:)

Related Posts with Thumbnails

Ben Şahsen Kendim

İsyanlarım, sevinçlerim ve hiç büyümemiş halimle Ben Şahsen Kendim